bordYH2webtest1b3
Intensivkurs ashtanga yoga

Workshops&  lördagsklasser

Lördag 13 nov 2021
Yinyoga och Mindfulness

med Magdalena och Mats

”Ur yinyogan styrkan – immunförsvar och kraft”

För att kunna stärka kroppens immunförsvar och mentala kraft – Yang – behöver vi ha en grundad och kraftfull Yin. Genom att stärka kroppen och själen med yinyoga stärks även vårt immunförsvar.

Tankspriddhet och distraktion, särskilt den onödiga oron och tanke-terrorn som kallas ”Papancha” gör så att vi läcker energi och försvagar immunförsvaret. Med hjälp av diverse mindfulness-övningar under tiden vi gör yinyoga kan vi bli varse hur tankar och känslor och kroppens reaktioner är starkt sammankopplade. Vi slappnar av i kroppen och på så sätt frigör en enorm energi, som kanske har varit blockerad. Nu återhämtar vi kraften och stärker kropp, själ och hjärta.

Vi öppnar upp höfterna, insidan/ baksidan av låren och sträcker ut mage, bröst och hals. Vi avslutar med att lugna hjärtat, jorda och grunda all vår energi med meditation. Vi lär oss att lugna sinnet genom att gå in i kroppen på djupet med Metat Bhavana - Loving Kindness Meditation. 


Drakenws15a

Om Magdalena Mecweld och Mats Nielsen

Magdalena Mecweld och Mats Nielsen har mångårig erfarenhet inom yoga och buddhistisk mindfulness-meditation. Magdalena är en av de första att undervisa yinyoga i Sverige. Hennes bok och app ”Vila dig i form med yinyoga” (LUX) är numera en tidlös klassiker. 

Mats Nielsen är Magdalenas partner och assisterar under yinyoga-passen och håller även i meditationerna. Med hjälp av mindfulness-meditation under yinyoga-passen har Magdalena och Mats skapat en alldeles egen och unik stil av yinyoga.

Läs mer på Magdalena och Mats hemsida

När? Lördag 13 nov, kl 11.00 - 17.00

Kostnad? 1100 kr (terminselev HT21 990 kr),
i priset ingår te, lättare snacks och frukt.

Anmäl dig här!
 

Magda

Mats

✤✤✤✤✤

Tonårsyoga

Datum ej satta

Tonåren är en period där mycket händer både i kroppen och knoppen och det är lätt att känna sig lite vilse i allt det nya. Att stå mellan barndom och vuxenliv är inte alltid enkelt och det är lätt att tappa bort sig själv. Att träna yoga stärker kontakten inåt och gör det lättare att kunna vara sig själv

.tonårsyoga

Dessa tillfällen är tänkta för dig som är ca 13-16 år och du kan komma själv eller ta med en förälder som vill yoga tillsammans med dig. Inga förkunskaper eller utrustning krävs, utan du kommer som du är i mjuka kläder. Yogamatta kan du låna av oss om du inte har en egen.

Du anmäler dig här och får då bekräftelse och faktura via e-post.

Pris: 140 kr/ person och tillfälle

Varmt välkommen!

✤✤✤✤✤

Tonårsyogan leds av Ann-Charlotte Landelius, som till vardags jobbar som musiklärare för högstadiet på Folkungaskolan samt har yogaklasser hos oss. Hon är Sveriges första, renodlade tonårsyogalärare och har lång erfarenhet av att arbeta med ungdomar. I sitt jobb som lärare undervisar hon högstadieelever i stresshantering/ yoga varje vecka.
 

AC

✤✤✤✤✤

Anmäl dig till en eller flera av klasserna
genom att
klicka här!

Extra lång yinyoga
Eftersom yinyoga bygger på att vi stannar i varje position flera minuter, så är det extra härligt att få gott om tid att gå igenom kroppen. Yinyoga är ett suveränt komplement till all annan träning och då även mer dynamisk yoga. Har du inte testat tidigare så är detta ett utmärkt tillfälle. Yinyoga är lättillgänglig och klassen passar både dig som yinyogat tidigare och dig som är helt ny.

Datum:

Ingen klass inbokad just nu

Tid:

Lärare:

Pris:

Terminselev 160 kr - övriga 220 kr

Hatha flow
Här får du en varierad klass där vi leker med lite mer utmanande asanas och får möjlighet att upptäcka kroppen på ett nytt sätt. En utmärkt klass för dig som vill jobba igenom kroppen på ett kravlöst och roligt sätt! Givande både för vana yogis och dig som inte yogat så mycket tidigare
. Vi rekommenderar dock att du ej är total nybörjare.

Datum:

Ingen klass inbokad just nu

Tid:

Lärare:

Pris:

Terminselev 160 kr - övriga 220 kr

Teknikklass hatha yoga
Kom och fördjupa din förståelse för hatha yogans vanligaste asanas. Hans går noggrant igenom tekniken och ger dig tips på detaljer som kommer fördjupa både din förståelse för, och effekten av dina yogapositioner. Klassen passar både dig som är van yogi och dig som nyss börjat yoga.

Datum:

Ingen klass inbokad just nu

Tid:

Lärare:

Pris:

Terminselev 160 kr - övriga 220 kr

Yin och yang
Yin och yang representerar motsatserna som finns i allt. Under denna klass får du uppleva både det avspända och det kraftfulla, det stillsamma och det flödande. Vi behöver en balans mellan yin och yang och här får du möjlighet att utforska var den balansen finns i dig. Passar både vana yogis och dig som är nybörjare.

Datum:

Ingen klass inbokad just nu

Tid:

Lärare:

Pris:

Terminselev 160 kr - övriga 220 kr

Ashtanga foundation
Här går Jeanette igenom tekniken i ashtangayogan och ger dig god förståelse för hur sekvensen är uppbyggd. Ashtangayoga bygger på asanas som utförs i ett flöde och här får du hjälp att hitta känslan av att att din ashtangaträning är en lång, fysisk meditation. Klassen passar alla som tränar ashtanga.

Datum:

Ingen klass inbokad just nu

Tid:

Lärare:

Pris:

Terminselev 160 kr - övriga 220 kr

✤✤✤✤✤

bordYH2webtest1b3

Anmälan

Anmäl dig till en
workshop här!

bordYH2webtest1b3
bordYH2webtest1b2b2 bordYH2webtest1b2b2
bordYH2webtest1b2b2

Nyhetsbrev

Klicka här för att registrera dig för vårt nyhetsbrev med information och erbjudanden om kurser och andra aktiviteter på YogaHuset.

Du kan självklart avsluta ditt nyhetsbrev när du vill och vi sprider aldrig din e-post adress vidare.

Intensivkurs ashtanga yoga
fordjupnint
bordYH2webtest1c2
Yoga Huset i Linköping