bordYH2webtest1b3
Intensivkurs ashtanga yoga

Workshops&  lördagsklasser

Ledd Ashtanga första serien

Nästa tillfälle ej planerat än

framåtfällning

Denna morgon kommer Jeanette guida oss igenom Ashtangayogans första serie och du kommer möta positioner som vi sällan gör i de ledda klasserna! 

Klassen kommer ledas i ett flödande tempo igenom de stående och första sittande positionerna. När vi sedan möter mer utmanande asanas längre fram i serien, så blir klassen mer som en workshop där vi på ett lekfullt sätt utforskar varje position.

Utöver Jeanette kommer även Jessica och Sara finnas i salen för att demonstrera alternativa positioner och även kunna assistera elever enskilt.

Kan jag vara med?
Ja! Den här klassen passar både dig som går Mysore, Ledd klass eller tränar Ashtanga på egen hand. Kanske går du ledd klass och är nyfiken på vad som kommer längre fram i serien? Eller tränar Mysore och behöver repetera flödet och få tekniken i nya asanas?

Du behöver absolut inte vara en erfaren Ashtanga-yogi, men du kommer få ut mer av morgonen om du känner dig bekväm med solhälsningarna och de stående positionerna.

Fika efter vilan!
E
fter Savasana - världens bästa vila - så fikar vi tillsammans! Du får gärna ta med dig egen frukost, så bjuder vi på te/ kaffe och pepparkaka. Här finns möjlighet att ställa frågor och byta erfarenheter med både lärare och andra elever, något som brukar vara mycket uppskattat. 

Pris ordinarie: 230 kr
Terminselev: 180 kr 

Priset inkluderar te/ kaffe + liten kaka

Välkommen! 

BOKA HÄR!

✤✤✤✤✤

Yinyoga och Mindfulness
med Magdalena Mecweld och Mats Nielsen

Magdalena & Mats
återkommer hösten 2024!

MM säl/sfinx

 Mindfulness-fokuserad Yinyoga (MFY) - är en utarbetad teknik av Magdalena Mecweld och Mats Nielsen som inte bara låter oss sjunka in i sköna förnimmelser i yinyogan, utan även låter oss möta motstånd och obekvämlighet i vissa positioner.

Genom att använda oss av mindfulness-tekniken under tiden vi utför yinyoga ändras strukturen både i kroppen och i hjärnan. Vi vilar positionerna och över oss i att observera såväl behagliga som mindre behagliga förnimmelser i kroppen och sinnet med intresse och nyfikenhet och därmed utveckla distans och balans i sinnet. Detta tillvägagångssätt hjälper oss sedan i livet att hantera stress, motgångar och motstånd och inte minst kriser och trauman.

Under workshopen kommer vi att gå igenom hela kroppen, fokus kommer att vara på områden som för de flesta är stelast: höfter, baksida av lår, axlar, ljumskar och rygg. Under tiden kommer Magdalena och Mats att berätta om buddhismens viktiga filosofi De fem Indriyas - Fem andliga styrkor. Workshopen blir en slags hybrid mellan föredrag, yogisk kroppsterapi och guidad meditation.

De fem Andliga Styrkorna - Indriyas - är en av de viktigaste hjälpmedlen i livet som buddhistisk filosofi har gett oss. Dessa är:

1. Förtroende, tilltro, tillit
2. Rätt ansträngning, energi, vitalitet
3. Mindfulness, klarsynt
4. Koncentration, lugn, stabilitet
5.Visdom, insikt

Då dessa kvaliteter tränas och hamnar i balans, utvecklas de till mer beständiga styrkor i oss, det i sin tur leder till att vi känner oss fria, tillfreds och i harmoni, och kan leva i vår fulla potential.

Magdalenas bok ”Vila dig stark med yinyoga” kommer att finnas till försäljning och få signerad om så önskas.

När?
Söndag kl 11.00 - 17.00

Kostnad?
Ordinarie pris 1100 kr
Terminselev 990 kr, ange rabattkod*

Huset öppnar 10.30. Lunchpaus ca 45 min
.
I priset ingår te, lättare snacks och frukt.

*Terminselever får rabattkod i kommande veckobrev

Boka din plats här!


viladigstarkmedyinyogaomslag

Om Magdalena Mecweld och Mats Nielsen

Magdalena Mecweld, är en av Sveriges mest kända och tongivande yogalärare som med sin stilbildande bok och app ”Vila dig i form med yinyoga”(LUX, 2012), gjorde yinyogan folklig och lättillgänglig för alla. Boken och appen blev internationella succéer.

Magdalena är aktuell med en ny bok: ”Vila dig stark med yinyoga” (Wisdom Works, 2022). Mats Nielsen är Magdalenas partner som sedan 10 år tillsammans med Magdalena leder kurser, workshops och utbildningar i yinyoga.

Läs mer på Magdalena och Mats hemsida
 

Magda

Mats

✤✤✤✤✤

Lördagsklasser

Anmäl dig till en eller flera av klasserna
genom att
klicka här!

Extra lång yinyoga
Eftersom yinyoga bygger på att vi stannar i varje position flera minuter, så är det extra härligt att få gott om tid att gå igenom kroppen. Yinyoga är ett suveränt komplement till all annan träning och då även mer dynamisk yoga. Har du inte testat tidigare så är detta ett utmärkt tillfälle. Yinyoga är lättillgänglig och klassen passar både dig som yinyogat tidigare och dig som är helt ny.

Datum:

Ingen klass inbokad just nu

Tid:

Lärare:

Pris:

Terminselev 160 kr - övriga 220 kr

Hatha flow
Här får du en varierad klass där vi leker med lite mer utmanande asanas och får möjlighet att upptäcka kroppen på ett nytt sätt. En utmärkt klass för dig som vill jobba igenom kroppen på ett kravlöst och roligt sätt! Givande både för vana yogis och dig som inte yogat så mycket tidigare
. Vi rekommenderar dock att du ej är total nybörjare.

Datum:

Ingen klass inbokad just nu

Tid:

Lärare:

Pris:

Terminselev 160 kr - övriga 220 kr

Teknikklass hatha yoga
Kom och fördjupa din förståelse för hatha yogans vanligaste asanas. Hans går noggrant igenom tekniken och ger dig tips på detaljer som kommer fördjupa både din förståelse för, och effekten av dina yogapositioner. Klassen passar både dig som är van yogi och dig som nyss börjat yoga.

Datum:

Ingen klass inbokad just nu

Tid:

Lärare:

Pris:

Terminselev 160 kr - övriga 220 kr

Yin och yang
Yin och yang representerar motsatserna som finns i allt. Under denna klass får du uppleva både det avspända och det kraftfulla, det stillsamma och det flödande. Vi behöver en balans mellan yin och yang och här får du möjlighet att utforska var den balansen finns i dig. Passar både vana yogis och dig som är nybörjare.

Datum:

Ingen klass inbokad just nu

Tid:

Lärare:

Pris:

Terminselev 160 kr - övriga 220 kr

Ashtanga foundation
Här går Jeanette igenom tekniken i ashtangayogan och ger dig god förståelse för hur sekvensen är uppbyggd. Ashtangayoga bygger på asanas som utförs i ett flöde och här får du hjälp att hitta känslan av att att din ashtangaträning är en lång, fysisk meditation. Klassen passar alla som tränar ashtanga.

Datum:

Ingen klass inbokad just nu

Tid:

Lärare:

Pris:

Terminselev 160 kr - övriga 220 kr

✤✤✤✤✤

Anmälan

Anmäl dig till en
workshop här!

bordYH2webtest1b2b2

Nyhetsbrev

Klicka här för att registrera dig för vårt nyhetsbrev med information och erbjudanden om kurser och andra aktiviteter på YogaHuset.

Du kan självklart avsluta ditt nyhetsbrev när du vill och vi sprider aldrig din e-post adress vidare.

fordjupnint
bordYH2webtest1c2
Yoga Huset i Linköping
Yoga Huset i Linköping
framåtfällning