bordYH2webtest1b3

Våra lärare

larare

Jessica Hammarström, yogalärare & delägare

Jessica Lundqvist yogalärare Linköping"Undervisat har jag gjort i många olika sammanhang under mitt tidigare yrkesverksamma liv och att få vara yogalärare är det bästa av två världar för mig. Jag tycker om att se människor utvecklas och gläds när jag kan förmedla min kunskap så att den kan förstås, användas och vara till långsiktig nytta för mina elever.

Jag började yoga för mer än 20 år sedan för att jag ville bli smidigare i kroppen, men den främsta anledningen till att jag har fortsatt yoga är att jag helt enkelt trivs bättre med mig själv på alla plan när jag får min stund på mattan.

År 2014 fick jag en Parkinson-diagnos och sedan dess har min yogapraktik fått en än större betydelse för mitt välmående. En kombination av yinyoga, Ashtanga, qi gong och meditation hjälper mig att hålla sjukdomen i schack och påminner mig om att vara tacksam för det jag har samt skänker en ödmjukhet inför livets skiftningar.

Vi har alla vårt bagage - lättare eller tyngre - och yogan finns där för att ge dig det som du behöver där du är just nu."


Lovisa Dahlgren, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"Yoga är för mig en plattform för självutveckling och transformation. I mötet mellan de fysiska rörelserna, den djupa andningen och den medvetna närvaron skapas utrymme för kroppen och själen att släppa taget om det gamla och öppna upp för det nya.

Många kommer till yogan för att bli mjukare och smidigare, men upptäcker en dag att de inte bara har fått bättre kontakt med sin kropp utan också en större medvetenhet om sina känslor och tankar och ökad förmåga att vara i nuet. Eftersom vår kropp och vårt sinne är sammanlänkade så händer det något i knoppen när vi yogar med kroppen!

Min yogamatta är idag en plats där jag kan landa i mig själv och i nuet, ett ”space” där jag kan börja lyssna på min inre röst, få tid att reflektera och hitta min balans."


Jeanette Letalick, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"Jag började yoga 2006 när jag behövde stilla mitt sinne och hitta ett sätt att fylla på med kraft och energi i min vardag. Sedan dess har jag fortsatt med yoga i olika former och tränar samt undervisar nu ashtangayoga här på YogaHuset.

Förhållandet till yoga är väldigt personligt och består av så många delar. Det finns ett helhetstänkande inom yogan som tilltalar mig där kropp, själ och sinne hör ihop. Yogan hjälper mig bland annat att finna en balans i livet och att vara mer närvarande i nuet .

Som barnmorska ser jag hur yoga under graviditeten ger dig möjlighet att träna på tre viktiga verktyg inför förlossningen: att slappna av, fokusera och andas medvetet - något du även har nytta av som nybliven förälder. Yoga under graviditeten har visat sig minska stress och oro, balansera humöret och underlättar anpassningen till den gravida kroppen."
 

Ann-Charlotte Landelius, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"Yoga har funnits med mig till och från hela livet. 2013 fick yogan ett större utrymme i mitt liv och blev en naturlig del av min vardag. Det började med Ashtangayoga och därefter även Yinyoga och ayurvedisk yoga.

I mitt arbete som musiklärare har jag under årens lopp sett hur elever som grupp betraktat blivit mer och mer stressade. Det är mycket man ska leva upp till som tonåring! Hösten 2015 började jag utbilda mig till tonårsyogalärare för att kunna hjälpa mina elever att hitta en balans i livet. Jag har under min utbildningstid undervisat i yoga, andning och stresshantering på skolan där jag arbetar. I maj 2017 blev jag diplomerad som Sveriges första renodlade tonårsyogalärare.

Yoga är ett fantastiskt verktyg för alla unga människor för att hitta sig själv, sin kropp, sitt sinne, sin förmåga att koppla av och vara nöjd med sig själv!"
 

Lisa Gath, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"Jag har alltid haft ett intresse för kroppen och träning och fastnade för yogan 2014. Efter en stressig period i livet behövde jag hitta tillbaka till lugnet och började yoga. Det var faktiskt inget jag fastnade för direkt, jag tyckte det var långsamt och blev ofta rastlös under klasserna.

Men jag fortsatte envist och efter en period med daglig träning hände något. Kroppen började längta efter rörelserna och jag fick mer tålamod, både på och utanför mattan. Efter det var jag fast och jag mår som bäst när jag utövar yoga. 

2018 utbildade jag mig till lärare i Hatha i Goa, Indien och har hållit klasser sedan dess.

Min ambition som lärare är att göra yogan enkel och tillgänglig för alla oavsett var man börjar sin resa. Det fina är att man alltid kan utgå från där man är just idag och att det inte finns någon slutdestination, allt handlar om här och nu och att följa sin egen rytm."
 

Jessica Mattila, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping”För mig handlar yoga om att landa, och att förankra sig. Yogan hjälper mig att komma i kontakt med mig själv, min kropp och nuet. Jag började yoga när jag väntade mitt tredje barn. Kroppen signalerade att den behövde omsorg efter några tuffa år.

Det var med tveksamma steg jag äntrade yogasalen, jag var rädd för att känna mig rastlös och inte klara av den stillsamma delen av yogan. Jag märkte dock snart att yoga var precis det som både kroppen och sinnet behövde och att övning ger färdighet.

2018 utbildade jag mig till mindfulnessinstruktör, 2019 till yinyogalärare. 2022-23 gick jag instruktörsutbildning i Seasonal Hatha Yoga. 

Rörelse har jag alltid älskat, men idag älskar jag även stillheten i yoga och meditationer. Jag har lärt mig att acceptera och omfamna det jag möter, min dagsform, oavsett vilken den är. Alla delar får finnas, jag behöver inte strida med mig själv, bara lyssna. Nu vill jag ge vidare kraften och möjligheterna utvecklas med yoga.

Vi ses på mattan!""
 

Lukas Gustavsson, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"Min yogaresa började i Australien när jag volontärarbetade på ett retreat utanför Sydney. Tanken var att stanna kvar i några veckor, jag fastnade i 3 år. Livet bestod av daglig yoga och meditation med kurser och inspiration från mängder av olika lärare. 

Jag levde sedan vidare på samma sätt på ett retreat i Norge och där fann jag den yogaform som jag praktiserat sedan dess, Ashtanga. Alla yogaformer har något fantastiskt att erbjuda, men Ashtangan var den form bäst matchade med min vilja att ha en fysiskt utmanande träningsform kombinerat med en meditativ praktik. 

Idag läser jag till psykolog och ju fler kurser jag läser desto mer övertygad blir jag om yogans välgörande effekter för fysisk såväl som kognitiv funktion. Med det sagt finns det även överdrivna forskningsresultat kring yogan, något som jag är mån om att undvika i min undervisning. 

Mina klasser lär ut Ashtanga-traditionen med vissa inslag av hur yoga kan hjälpa livet utanför mattan ur ett psykologiskt perspektiv." 


Anna Uhlin, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare LinköpingMin yogaresa började här på YogaHuset 2013 när jag började med Ashtangayoga och jag fastnade direkt. För mig kom de små härliga förändringarna, både i kroppen och sinnet ganska snart och jag älskade varje stund av det. Det här ökade min nyfikenhet och vilja att fördjupa mina kunskaper och låta yogan få sprida ut sig mer i mitt liv.

Jag har i min praktik både stött på de där små härliga och underbara förändringarna men också motgångar, precis så som det är med livet självt. Det är där, i de svårare stunderna som det blir så tydligt för mig vad yogan har för kraft och vad jag har att lära. Yogan är för mig det redskap som hjälper mig att finna balans i livet, acceptans och inre styrka.

Yoga tillsammans med andra blir än mer kraftfullt, varför min önskan är att lyckas förmedla och dela det i mina klasser."


Sara Le Normand, yogalärare - inga fasta klasser just nu

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"För mig var yogan länge bara asana, ett härligt sätt att få röra på kroppen och utmana mig själv fysiskt. Men precis som det är tänkt så har intresset för andra aspekter av yogan sakta smugit sig på.

Att lära känna sig själv på mattan har för mig betytt att lära mig att backa. Det har gett mig bra verktyg även utanför yogasalen. Som att tapas, självdisciplin, för mig handlar om att förstå vad jag verkligen behöver och med disciplin applicera det; intensiv praktik vissa dagar, ordentligt med vila och återhämtning andra dagar.

Jag kom i kontakt med yoga första gången 2005, som 18-åring. Då visste jag inte att det fanns en mängd olika sorters yoga, men jag kände direkt att detta var något för mig. Jag hann testa lite olika stilar och lärare, men när jag 2008 gick min första kurs i Ashtanga hittade jag hem."
 

Lauren LaFauci, yogalärare - inga fasta klasser just nu

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"Yoga är för mig en stig till integritet: att integrera olika delar av mig själv, mig själv med andra och alla människor med något större än oss.

Yoga ger mig spänst—inte bara i kroppen utan först och främst i sinnet. Det är som magi för mig, som skyddar mitt sinne, stärker min kropp och öppnar upp nya vägar till att bara vara.

Jag bestämde mig för att bli yogalärare för att dela denna magi med andra. Jag hoppas kunna ge mina elever en liten stunds frid i dagens komplicerade värld.

Jag har yogat sedan 2006 i USA och har erfarenhet av olika yoga former (Iyengar, restorative, vinyasa, Ashtanga, yin) samt pranayama, kriya och meditation inklusive yoga nidra. Jag flyttade till Sverige i September 2015 och började då direkt plugga svenska. Idag förstår jag svenska bra och pratar obehindrat, men jag håller fortfarande mina klasser på engelska som är mitt modersmål. Jag genomförde min internationella yogautbildning 2017 på Urban Om studio i Stockholm.

När jag inte yogar så jobbar jag på Linköpings universitet eller är ute nära Sverigas vackra skogar eller sjöar."


Kia Dock, yogalärare - inga fasta klasser just nu

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"Jag har alltid haft ett stort intresse för hälsa och träning och har min bakgrund inom gruppträning och fitness. Jag har tidigare i livet instruerat i både dans, aerobics, spinning och styrketräning.

År 2001 började jag lära ut Body Balance i Stockholm och fortsatte sedan parallellt med Poweryoga och Pilates. Det var under den perioden som intresset för yoga växte fram mer och mer. Jag började därför instruera yoga på ett flertal gymanläggningar och öppnade så småningom upp en yogastudio i Norrköping som jag sedan drev i 6 år.

Nu har jag yogaklasser här på YogaHuset och i egen regi i Norrköping där jag även håller yogalärarutbildningar. Utöver min yogalärarroll så är jag även hälsopedagog, diplomerad massör och hälsoprofilcoach."
 

Helene Landin, yogalärare - inga fasta klasser just nu

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"Vi drabbas alla av livet. Ingen undgår att stöta på hinder och problem, om så av olika form och svårighetsgrad. Liksom livet självt är yoga en process där upplevelser och erfarenheter formar vad som kommer näst.

Genom yogan kan vi lära oss hur vi angriper och tar oss förbi hinder på ett så fördelaktigt sätt som möjligt. Yogan hjälper till att ta ut en riktning men det är alltid individen själv som måste göra resan. Varje enskild persons yogaprocess blir på så sätt unik. Jag yogar utifrån ledorden tillit, tålamod och tilltro och instämmer helt i Sri K Pattabhi Jois ”Do your practice and all is coming”.

Rörelse har alltid varit ett centralt tema i mitt liv. Som sjukgymnast anser jag att yttre och inre rörelser är lika viktiga och dessutom intimt förbundna med varandra. Därför kan ett yttre utforskande göra avtryck på det inre och vice versa. Yogan kom inte naturligt till mig, jag gästspelade i olika yogaformer men föll aldrig pladask. När jag själv drabbades av långvarig sjukdom tvingades jag förändra hela mitt sätt att leva.

Efter en hel del mental träning fann Ashtangayogan mig och återinförde en efterlängtad svettig aspekt som bidrog till ökad balans i mitt liv. På mattan landar kropp och själ i det som är och jag kommer närmare mitt innersta jag. Numera är yogamattan min ständiga följeslagare och livlina: en plats där jag kan låta smärta, spänningar och negativa känslor ersättas av energi, kärlek, glädje och acceptans."
 

Övrig personal

Magnus Hammarström, delägare & marknad

Magnus Hammarström"Jag började yoga mer regelbundet så sent som 2010 men köpte min första yogabok redan tidigt 80-tal. När jag nu har yoga på jobbet tar jag självfallet tillfället i akt att fördjupa min egen träning.

Jag ansvarar för marknadsföring, personal och ekonomi här på YogaHuset men ser det egentligen som min främsta uppgift att tillsammans med Jessica och våra lärare skapa en trivsam och välkomnande atmosfär i huset. Det inkluderar allt från att vara vaktmästare till att planera verksamhenten.

Nöjda elever ger ett levande yogahus och jag kommer göra allt för att du ska trivas här."

Larare2

Jessica L

Har praktiserat yoga sedan 1999. Undervisar i Ashtanga-, Senior-, Hatha- & Yinyoga

Utbildad och internationellt certifierad yogalärare enligt Yoga Alliance hos Paul Dallaghan på Centered Yoga, Thailand (2011). Genomgått Teacher Training för Manju Pattabhi Jois i Ashtanga Yoga Primary Series (2014). Utbildad Yinyogalärare för Magdalena Mecweld (2015).

Även deltagit i Teacher Training för Ashtangayogalärare hos Maria Boox (2009), gått yogalärarutbildning på Ylab (2007) samt deltagit i ett flertal kurser/ workshops för bl a Sharath Jois, Manju Pattabhi Jois, Richard Freeman, Eddie Stern, David Swenson, Lino Miele, Tim Feldmann, Petri Räisänen, Ann Arnesson, Alexander Medin mfl.

Undervisat yoga sedan 2007 och har mer än 5000 undervisningstimmar i bagaget.


Lovisa

Har praktiserat yoga sedan 2006. Undervisar i Hatha-, Terapeutisk & Yinyoga

Certifierad Hatha Yoga instruktör genom Vasishta Yoga Research Foundation. Utbildning till Yin Yoga Teacher med Biff Mithoefer. Deltagit i flertal workshops, utbildningar och fördjupningskurser inom både yoga och närliggande områden.
 

Helene

Har praktiserat yoga sedan 2010. Undervisar i Ashtangayoga

Utbildad och internationellt certifierad yogalärare enligt YogaAlliance.

Deltagit i kurser och workshops för bla David Swenson, Richard Freeman, Manju Pattabhi Jois.
 

Jeanette

Har praktiserat yoga sedan 2007. Undervisar i Ashtanga, Senior, Hatha och Gravidyoga.

Internationellt certifierad hatha och ashtangayogalärare utbildad på Yogayama i Stockholm (RYT200). Utbildad gravidyogalärare på British Wheel of yoga i London samt hos Elisabeth Serrander i Stockholm. Instruktör i ”Mindfulness i födandet”.

Deltagit i workshop för bl a Richard Freeman, Tim Feldman, Chuck Miller, Kia Naddermeier, Carrie Owerko, Nick Brewer, Sara Granström.

Barnmorska på kvinnohälsan i Linköping. Har arbetat 10 år som barnmorska på förlossningen i Linköping samt som lärare på barnmorskeprogrammet vid Linköpings Universitet.


Anna

Har yogat sedan 2013.
Undervisar i Ashtangayoga

Internationellt utbildad och certifierad enligt Yoga Alliance på Ashtanga Yoga Mysore, Indien. Genomgått Teacher Training för Manju Pattabhi Jois i Yoga Therapy.


Sara

Har praktiserat yoga sedan 2008. Undervisar i Ashtangayoga.

Utbildad ashtangayogalärare hos YogaDevi i Stockholm. Deltagit i workshop för Petri Räisänen och yogat många år för Charlotte Lindström.


Kia

Har praktiserat yoga sedan 2002. Undervisar i Hathayoga.

Diplomerad Hatha yogalärare, licensierad Viryayogalärare och E RYT 500 YACEP enligt The Yoga Alliance kriterier. Har gått påbyggnadsutbildningar inom yoga med över 500 timmar och har mer än 2000 lärarledda lektioner i bagaget
 

Jessica M

Har praktiserat yoga sedan 2012. Undervisar i Yinyoga.

Har gått instruktörskurs i Yinyoga på Lilla Yogastudion i Linköping. Diplomerad mindfulnessinstruktör, utbildad på Mindfulnesscenter.
Gått yogalärarutbildning i Seasonal Hatha Yoga 2022/23.
Beteendevetare som arbetar med samtal och mindfulness enskilt och i grupp.


Liza L

Har praktiserat yoga sedan 2003. Undervisar i Ashtanga- , Yin- och Hathayoga.

Internationellt certifierad hatha och ashtangayogalärare utbildad på Yogayama i Stockholm (RYT200).

Utbildad yinyogalärare på Yogayama i Stockholm. Även utbildad hälsorådgivare och friskvårdsmassör.

bordYH2webtest1b3a

Vår egen yogaträning

Vi som undervisar på YogaHuset har en egen, regelbunden yogaträning och har tillbringa många timmar på yogamattan. Vi åker ofta på kurser och workshops för internationellt erkända lärare för att utveckla och fördjupa vår egen yoga.

Yoga är ingen kunskap som man kan läsa sig till. Yoga måste upplevas och praktiseras under lång tid för att kunna förmedla förståelsen vidare. Därför är vår egen träning alltid den viktigaste läraren. För eftersom yoga är en livslång process så är man även som yogalärare i första hand alltid en elev.

"Yoga is 99% practice, 1% theory"

bordYH2webtest1b2b2a

Är du också yogalärare...

... eller är du verksam inom Ayurveda, qigong, raw food el dyl?

I så fall tycker vi att du ska höra av dig till oss. Vi är intresserade av att skapa kontakt med lärare/ specialister inom områden som kan vara intressanta för våra elever.

Maila oss på hej@yogahuset.com

bordYH2webtest1c2
Yoga Huset i Linköping
Yoga Huset i Linköping
Sommarstängt!